HOTEL2018-10-11T15:38:17+00:00

Hotel Theater Figi Zeist – Utrecht

Hotel Theater Figi in hartje Zeist is een bijzonder 4-sterrenhotel met 97 hotelkamers en suites waarin een theater, bioscoop, restaurant, congrescentrum en schouwburg is gevestigd. Dit alles vanuit een rijke geschiedenis van dienstverlening waarin het familiebedrijf van de familie Ruijs veel kennis en ervaring van gastvrijheid en van de markt heeft opgedaan en deze graag aan u overbrengt. Hotel Theater Figi is al ruim 150 jaar een begrip in gastvrijheid.

WELKE KAMER PAST BIJ JOU?

Bekijk de verschillende hotelkamers en boek gemakkelijk en met de laagste prijs via onze eigen site.

Hotelkamers in Figi

Omgeving hotel

Hotel Figi is een prachtig viersterrenhotel midden in het rustige Zeist. Het ligt direct aan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, een heuvelachtig natuurgebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en graslanden. Je kunt in Figi ook fietsen of e-bikes huren om de Zeist, Utrecht en de prachtige natuur te verkennen.
Lees meer over de omgeving.

Hotel in de Ravage Stijl

De Parijs-Nederlandse modeontwerpers Ravage  ontwierpen in 1995 de kenmerkende ravage stijl van Figi. Ravage is de samenvoeging van de namen van Clemens Rameckers en Arnold van der Geuns – Zij werden geacht de Utrechtse Heuvelrug (een van hen is zelfs afkomstig uit Bilthoven) te kennen en ontwierpen de typische Figi signature waarin het regionale karakter van Hotel Figi naar voren komt.

‘De invloed van Ravage openbaart zich in de decoraties: zwart-witte guirlandes slingeren zich als een sieraad onder het plafond, door de badkamers in het hotel, op de tegels in de toiletten en op de menukaarten.

Telkens wijzigt het beeld: het restaurant wordt gesymboliseerd in een vallend eikeblad, het hotel door een liggende lelie en de bioscoop door een opengewerkte bloemknop. Zowel de natuur van de Utrechtse Heuvelrug als het patroon uit de glas-in-lood-ramen uit het oude hotel stonden model voor het Figi-beeldmerk.

Familiebedrijf Figi

Wie Figi zegt, zegt Ruijs. De familie, groot van omvang, klein van stuk, heeft diepe wortels in Zeist. En dat is al zo sinds 1917 toen de familie de patisserie van bakker George Figi overnam. Die Figi had de voorziende geest een lunchroom te openen tegenover het toen nieuwe stadhuis. Later werd er van alles aan geplakt, van hotel-restaurant tot concertzaal en een bioscoop. De Ierse president Valera logeerde er, Fie Carelsen en andere groten van het Nederlandse toneel traden op in de theaterzaal.