Figi vernieuwt2018-05-17T13:56:13+00:00

Vernieuwing Figi in vogelvlucht

Figi heeft natuurlijk een lange en rijke historie, maar we blijven niet stil staan.
In de afgelopen periode is er veel veranderd en vernieuwt in Figi. Op deze pagina willen we jullie in het kort laten zien wat er allemaal is gebeurd.

  • Figi kreeg een nieuwe directeur, Victoria Ruijs (derde generatie).
  • Figi zalen zijn vernieuwd, onder andere nieuwe vloeren en historische fotowanden.
  • Verbouwing van twee restaurants en naar één nieuw groots restaurant: Grand Café Figi.

Grand Café Figi is geopend

Figi is vernieuwd. We hebben nieuwe eventzalen, met onder andere nieuwe vloeren en historische fotowanden. Daarnaast is ons restaurant compleet vernieuwd.

Wethouder sloopt laatste stuk muur in Figi, verbouwing Grand Café echt van start

Figi vernieuwt: de verbouwing van het Grand Café Figi is dinsdag officieel ingeluid. Met een mokerslag sloeg wethouder Sander Jansen (Economie) het laatste stuk van de wand weg. Het bekende Zeister hotel en theater werkt zoveel mogelijk met lokale producten en diensten, vele Zeister bedrijven werken mee aan Figi’s vernieuwing.

Lokaal samenwerken
Figi staat midden in de Zeister samenleving en werkt graag met lokale producten en diensten. Ruijs: ‘We hebben onze eigen aannemers gevraagd dit mooie project op te pakken. Samen met aannemer Visser Bouw Advies Beheer BV, Van Kalkhoven Elektrotechniek BV, loodgietersbedrijf Wisman en schildersbedrijf Ravoo bouwen we aan Figi 2.0’.

Pop-up restaurant
Tijdens de verbouwing van het restaurant hebben we een Pop-Up restaurant gecreëerd,  het is de hele dag open voor o.a. ontbijt, taart, lunch, borrel en diner.

Grand Café Figi opent in november
Het nieuwe Grand Café Figi opent begin november haar deuren. De voormalige Stuivinga Salon waar ooit de banketbakkerij zat, het restaurant en het Theatercafé vormen straks één groot Grand Café. Er is alle ruimte om een krantje te lezen, een taartje te eten, een zakelijk gesprek te houden, een hapje te eten of na de voorstelling een speciaalbiertje te drinken aan de bar. Ruijs: ‘Het nieuwe Grand Café Figi wordt de meest theatrale huiskamer van Zeist’.

Figi vernieuwt

Een nieuwe directeur, een nieuwe look & feel: een nieuwe generatie Figi. Met de derde generatie aan het roer is de tijd van een nieuw Figi aangebroken. Verrassend, open en actief als (film)theater, eventlocatie, grand café én hotel, een plek waar je ontmoet, ontspant, werkt, eet, slaapt en cultuur beleeft.

Samen met architect Gerben van der Molen van Stars Design is het interieurconcept ontwikkeld gebaseerd op de drie pijlers:

  1. Storytelling (historie en familie)
  2. Cultuur (film, theater en expo)
  3. Groen (Utrechtse Heuvelrug, duurzaam)

In de nieuwe look & feel van Figi vind je deze drie thema’s terug in elke ruimte. De vertrouwde en tijdloze Parijse Ravagestijlelementen van Figi komen ook vernieuwd weer terug. De vernieuwing wordt gefaseerd doorgevoerd. Wij zijn al gestart met de facelift van de eventzalen en het atrium. Hierna volgt het grand café, de lobby en de hotelkamers. Tijdens de vernieuwing blijft Figi gewoon open, jullie zijn van harte welkom!

De vernieuwde zalen in Figi

Figi vernieuwt zaal

De zalen zijn voorzien van een prachtige vloerbedekking en historische fotowanden. Wil je nog meer zien? Hou dit kanaal in de gaten, binnenkort volgen nog meer foto’s.

Figi zaal verniewt

Vernieuwing in volle gang