Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Twee jaar geleden vond Ursul een verhuisdoos met daarop geschreven; Inhoud Bureau Vader.

Met verstand van weemoed duikt Ursul de Geer in zijn verleden. Grootgebracht in een wereld die nauwelijks iemand nog kent, brengt hij de allesbepalende rol van zijn familie in kaart. Een vergezicht naar achteren, uitziend over de turbulente twintigste eeuw tot aan het einde van de negentiende eeuw .

Een verhaal over het grote kapitaal dat tussen 1870 en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog door zijn familie werd verdiend en gedurende de twintigste eeuw weer werd opgesoupeerd. Ursul de Geer verteld over hoe zijn familie gigantische huizen bouwde en bewoonde, over het vele personeel en de feodale verhoudingen, over opvoeding in het klassenbewustzijn van de adel, over hun politiek en religie, over ooms en hun minnaressen, over de freules en vrouwen die trouwen mét maar ook zonder parels.

Ursul de Geer legt zichzelf langs de meetlat van zijn vader en grootvader. In hoeverre zit het feodale leven nog in zijn genen of is dat weggespoeld door de democratiseringsgolf van de jaren zestig, de moderniteit en een bescheiden bestaan.

De voorstelling wordt begeleid door een pianist.

Datum:  woensdag 31 oktober 2018 om 20:15 uur
Plaats:    Hotel Theater Figi, Het Rond in Zeist
Genre:     toneel
Kosten:   € 18,- per persoon