OVER FIGI2018-02-16T13:57:51+00:00

tn_6.1Hotel Theater Figi – Verrassend Veelzijdig

Door het multidisciplinair karakter van ons bedrijf bieden wij voor u vele combinaties in één regie: Hotel Theater Figi. Van theatervoorstelling tot huwelijksfeest. Van productpresentatie tot hotelovernachting. Van boardmeeting tot een kop koffie. Wij presenteren voor u amusement in de breedste zin van het woord. Daarbij staat een team van 150 mensen dag en nacht voor u klaar om de kwaliteit te leveren die u van ons verwacht. Voor u een onvergetelijk verblijf.

De oorsprong van Hotel Theater Figi Zeist

De basis voor het huidige Figi werd in 1850 gelegd met de opening van een banketbakkerij door de uit Saksen afkomstige Ludwig Wunsche. In 1902 nam George Figi deze banketbakkerij over en breidde hem uit met een winkel en theehuis met de naam Figi. In 1909 verhuisde het bedrijf naar Het Rond. In 1917 kwam Figi in handen van de familie Ruijs. De entrepreneur Theo Ruijs sr. voegde in 1925 een hotel en concertzaal aan het concern toe. De fundamenten van het moderne Figi zijn daarmee gelegd.

Lees meer over de geschiedenis van Figi.

Figi in beeldverhaal

Ter gelegenheid van het eeuwfeest van Figi op Het Rond heeft het Parijse ontwerpersduo Ravage een schilderij gemaakt met voorstellingen van wat er in Figi zoal plaats vindt, waaronder: een première, een congres, het Figi parfum in ontwikkeling, een diner in het restaurant, een buffet in de banquetzalen, een opera, een ballet, een concert, de ontvangst van gasten bij de hotelreceptie, in de zon op het terras, een kamermeisje dat een hotelkamer in orde brengt, de operateur in de filmcabine, kinderen in de bioscoop, de administratie aan het werk, de nieuwbouw geopend in 1995, flaneren in het Atrium, taartjes eten in de espressobar en een pilsje drinken in het theatercafé.
De dame met de hoorn des overvloed is een allegorische verbeelding van Figi’s gastvrijheid en kwaliteit. Linksonder op het schilderij staat de huidige, tweede Figi-generatie Ruijs geportretteerd en rechtsonder ons team van 150 Figi-medewerkers. Sinterklaas benadrukt de plezierige sfeer en de continuïteit van ons bedrijf, een onderneming die al anderhalve eeuw bestaat. Het wapen van de graaf van Nassau-Odijck symboliseert de exploitatie door Figi van het 17e eeuwse Slot Zeist.