Beste prijsgarantie
Geen boekingskosten
Figi’s Huisfilosoof Evert Jan Ouweneel 2018-02-16T13:49:56+00:00

Bijzonder theatercolleges door de huisfilosoof van Figi: Evert Jan Ouweneel

De theatercolleges van Evert Jan Ouweneel in Theater Figi zijn inmiddels een begrip in Nederland. Al heel wat jaren weet deze cultuurfilosoof (te) grote onderwerpen als de wereldgeschiedenis, wereldreligies en wereldtrends in één avond helder samen te vatten. Dit keer pakt hij het anders aan en richt hij zich op het verhaal van de mens. Nog steeds vormen de grote onderwerpen het decor van zijn verhaal, maar nu stelt hij de vraag: wat doet het leven met ons, en wat doen wij met het leven?

Seminars in seizoen 2016-2017

Wo 15 nov 2017: ‘Het verhaal van de strijdende mens’.
Wo 13 dec 2017: ‘Het verhaal van de blozende mens’.
Wo 7 feb 2018: ‘Het verhaal van de spirituele mens’.
Wo 7 mrt 2018: ‘Het verhaal van de kwetsbare God’.
Wo 4 apr 2018: ‘Het verhaal van de westerse mens’.
Wo 9 mei 2018: ‘Het verhaal van de laatste mens’.

Laat u in zes avonden bijpraten over veelkleurig mens-zijn in een almaar veranderende wereld. Over de strijdende mens die van de geschiedenis een eindeloze competitie maakt. Over de blozende mens die zowel gelijk als ongelijk wil zijn aan de rest. Over de spirituele mens die naar méér blijft verlangen dan de aarde te bieden heeft, en over de westerse mens die met een uniek erfgoed de macht greep, maar inmiddels in woelige wateren verkeert. Halverwege de serie maakt de filosoof een overmoedig uitstapje en waagt hij zich aan het verhaal van de kwetsbare God, ontleend aan het invloedrijkste boek van onze beschaving: de bijbel. De laatste avond is gewijd aan de ‘laatste’ mens die zich inmiddels aandient: de geëmancipeerde mens die in een wereld vol planetaire kwesties is terechtgekomen,
en met wat biotechnologie net zo lang kan knutselen aan zichzelf totdat de mens iets anders is geworden…

Losse kaarten: €29,50
Serie-abonnement voor alle seminars seizoen 2017-2018:  €140,-

Peter Bergwerff, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad van 1993 tot 2013: 

Noem het wat je wilt: een lezing, een theatervoorstelling, een college, een cabaret. Hoe ook, het is ongelooflijk! Knap. En lang. En boeiend. Het kan niet anders of het geslacht Ouweneel bezit een gen des overvloeds. Vader Willem, evangelisch leider, man van een achteloze handvol academische studies, met verstand van (bijna) alles en producent van meer dan honderd (!) boeken. En dan zoon Evert Jan. Ruim drie uur lang ‘praat’ hij zijn publiek in het Zeister Theater Figi ‘bij’ over een thema.
Het begon ooit allemaal zo’n beetje met optredens voor het ‘diplomatenklasje’ van Buitenlandse Zaken, dat efficiënt moest worden voorgelicht over de historie van de vreemde buitenlanden waar de dames en heren namens ons zouden worden losgelaten.