Figi’s Huisfilosoof Evert Jan Ouweneel2018-06-20T14:12:54+00:00

REIS OM DE WERELD IN 6 AVONDEN!

Wij zijn verheugd dat we komend seizoen onze eigen cultuurfilosoof weer mogen ontvangen in ons theater. In deze nieuwe serie theatercolleges neemt cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel ons mee op een reis om de wereld, op zoek naar oude en nieuwe glorietijden. Van het Midden- Oosten, met zijn oude voorspoed en huidige misère, gaat de reis naar China, waar de oude reus zijn plaats weer inneemt op het wereldtoneel. Dan volgt het even gewelddadige als creatieve Europa, dat eeuwenlang de wereld naar zijn hand wist te zetten. Amerika is de volgende halte, waarbij de vraag luidt waarom het noorden zo machtig werd en het zuiden zoveel dictaturen en recessies kende. De reis vervolgt naar Afrika, het continent dat ooit grote rijkdommen vergaarde en nu worstelt met droogte en geweld. Eindstation is het werelddeel dat als geen ander ons denken en doen zal gaan bepalen: Azië.

Gun uzelf een wereldreis vol verrassende inzichten en verhelderende overzichten. Ontstijg het rumoer van alledag en scheer in vogelvlucht over de wereld zoals die ooit was en op dit moment in de steigers staat.

do 29 nov 2018               Het Midden-Oosten in één avond

do 13 dec 2018                China in één avond

do 20 dec 2018                Europa in één avond

do 10 jan 2019                 Amerika in één avond

do 17 jan 2019                 Afrika in één avond

do 24 jan 2019                Azië in één avond

Losse kaarten: € 29,50

Serie-abonnement: € 139

Aanvang: 19:30 uur

Over:

Evert Jan Ouweneel is Chief of Vision van World Vision Australia, de grootste NGO van Australië met een jaarlijks budget van 400 miljoen dollar. Tegelijk is hij Senior Advisor voor Boards en Executives van de overige fondswervingskantoren van World Vision. Daarnaast verzorgt hij al vele jaren lezingen en seminars over grote maatschappelijke ontwikkelingen in heden en verleden. Voor meer informatie zie www.evertjanouweneel.nl.

 

evert jan ouweneel

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.