ALGEMENE INFORMATIE

Theater Figi

ALGEMENE INFORMATIE THEATER 2017-04-26T14:44:16+00:00

TICKETVERKOOP

Abonnementenverkoop
Op vrijdag 19 mei 2017 start de abonnementenverkoop voor theatervoorstellingen en Figi Filmhuis films voor het seizoen 17/18. Onze trouwe bezoekers de eerste keus geven in zowel voorstellingen als zitplaatsen, dat is het doel van de abonnementenverkoop. U bent vrij om zelf uw abonnementen samen te stellen van tenminste vier voorstellingen uit het aanbod van Theater Figi, de Stichting Slotconcerten (Slot Zeist) en de Organisatie Oude Muziek
(de Kerk van de Evangelische Broedergemeente) of vier filmhuis voorstellingen (Filmhuis Figi). Daarnaast verkopen wij ook series Boek & Film en Figi Seminars.

PODIUM Cadeaukaart
U kunt met uw Podium cadeaukaart gemakkelijk online betalen voor uw theatertickets.
Via het bestelformulier bestelde (abonnement) tickets dienen door middel van een automatische incasso betaald te worden. De afschrijving zal in eind mei 2016 plaatsvinden. Indien u via het bestelformulier theatertickets reserveert kunt u ook kopen met theaterbonnen en de PODIUM Cadeaukaart.
Wij vragen u de theaterbon(nen) of PODIUM Cadeaukaart aan het bestelformulier te bevestigen en mee te sturen (op eigen risico). Op het bestelformulier dient u onderaan het bedrag in te vullen dat verrekend mag worden met uw theaterbon(en) of PODIUM Cadeaukaart. Voordeel van online bestellen is dat de betaling direct wordt verwerkt en u direct verzekerd bent van goede plaatsen. Bestelt u online (figi.nl/theater) dan ontvangt u na betaling uw toegangsbewijs per e-mail. Per formulier bestelde en betaalde abonnementen worden na betaling per post toegezonden. Abonnementen kunnen niet teruggenomen of gewijzigd worden.

Losse ticketverkoop
Op maandag 23 mei 2016 start de losse ticket verkoop.
Tickets kunt u online bestellen of bij de theaterkassa van Figi kopen. Bij telefonisch reserveren van tickets brengen wij € 2,50 per ticket transactiekosten in rekening. Wilt u tickets per post thuis ontvangen, dan kost dat € 4,50 voor de handelingskosten.

Tickets kopen via internet
Met ons ticketsysteem is het niet alleen snel en makkelijk om tickets te bestellen, maar ook voordelig! Per online transactie betaalt u slechts € 2. U betaalt direct online en ontvangt uw e-ticket per mail.

Openingstijden theaterkassa
Dagelijks van 09.30 tot 22.00 uur (hotelreceptie Figi).
Voor specifieke vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het theaterbureau via theaterbureau@figi.nl of via 030 – 69 27 470.

Kaarten niet retour
Zorg zelf voor vervanging indien u niet naar een voorstelling kunt gaan waarvoor u al tickets heeft gekocht. Tickets worden in principe niet ingeruild en evenmin vindt restitutie van de toegangsprijs plaats. Uitzonderingen worden eventueel gemaakt bij uitverkochte voorstellingen.

Wachtlijst Figi
Wanneer een voorstelling is uitverkocht kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen. Zodra er tickets beschikbaar komen worden de wachtenden eenmaal gebeld; dan geldt dezelfde dag afhalen en betalen.

Groepen
Voor bijzondere groepsreserveringen (vanaf 10 personen) kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via theaterbureau@figi.nl of via 030 – 69 27 472.
Korting
• CJP: tenzij anders vermeld, geeft deze pas bij aankoop recht op een korting van € 2,00 per theatervoorstelling. Uw pas moet ter verificatie kunnen worden getoond op de avond van de voorstelling.
• Kinderen: zie de informatie bij de betreffende jeugd- en familievoorstellingen.
• Achterste rij korting: alleen wanneer een voorstelling is uitverkocht, verkopen wij de achterste rij.

Weet waar je koopt
Koop nooit tickets via niet-erkende verkooppunten. U betaalt altijd te hoge prijzen, ontvangt vaak geen tickets, en u krijgt geen geld terug bij afgelasting van de voorstelling. Koop uw tickets daarom alleen bij Figi zelf.

DE DAG VAN DE VOORSTELLING

Aanvangstijden
De aanvangstijd staat op uw ticket. Aanvangstijden vindt u ook in het seizoen overzicht in het hart van de Uit in Zeist brochure (pagina 30-33), figi.nl en op de websites van de verschillende locaties. De aanvangstijden zijn niet voor alle voorstellingen gelijk. Het is voor u en voor andere bezoekers erg prettig als u tijdig op uw plaats zit. Bezoekers die op het geplande aanvangsmoment niet op hun zitplaats zitten hebben dan geen recht meer op die plaats. Na aanvang van de voorstelling wordt er niemand meer toegelaten zodat laatkomers tot de pauze moeten wachten om de zaal in te kunnen. Als er geen pauze is zal doorgaans geen toegang meer worden verleend.
Kom dus op tijd!

Bereikbaarheid
Openbaar Vervoer
Figi is per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Vanaf NS-station ‘Driebergen-Zeist’ (op ca. 3 kilometer van Figi) neemt u de taxi, of de bus die vlak voor Figi stopt (lijn 50/51/251 richting Utrecht, halte ‘Het Rond’). Meer informatie: 9292.nl / ns.nl.

Volg de Parkeerroute
Vanaf de invalswegen van Zeist verwijzen zowel blauwe Parkeerroute borden als crèmekleurige bestemmingsborden naar Figi.

Parkeren
Bezoekers van door Figi geprogrammeerde voorstellingen in Figi kunnen op vertoon van hun inrijticket bij het theater of bioscoopbuffet voor € 4,50 een uitrijkaart kopen. Om na de voorstelling rijen bij de parkeerautomaat te voorkomen adviseren wij u voor uw eigen gemak vooraf of in de pauze een uitrijticket te kopen. Wanneer u online tickets boekt heeft u de mogelijkheid om de parkeerticket erbij te kopen. U kunt de parkeergarage ook in- en uitrijden met uw creditcard.

Geldigheid toegangsbewijs
Veel tickets worden elektronisch aangemaakt en kunnen gemakkelijk gekopieerd worden. Het is de verantwoordelijkheid van de koper om te voorkomen dat dit toegangsbewijs door derden gebruikt kan worden. Er kan eventueel om legitimatie gevraagd worden. Er kan maar één persoon per zitplaats worden toegelaten.

Compleet avondje uit
Overweeg om gezellig vooraf een hapje te eten in onze restaurants. We hebben naast de à la carte kaart een theatermenu en als u er tijdig bent, dan zorgen wij dat u op tijd in de zaal aanwezig bent.

Pauzedrankje inclusief
Bij de meeste voorstellingen in Figi kunt u in de pauze genieten van een lekker drankje zonder dat u lang in de rij hoeft te staan! U herkent deze voorstellingen aan het icoontje van een wijnglas. Theatertoeslag van € 4 voor uw pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe zijn inbegrepen in de ticketprijs. En als er geen pauze is, dan serveren we uw drankje en hapje na afloop van de voorstelling.

Hotel Figi
Een avondje uit is helemaal compleet met na de voorstelling een overnachting in ons sfeervolle hotel. Na de voorstelling kunt u uitgebreid napraten onder het genot van een drankje in ons gezellige theatercafé, waarna u niet meer naar huis hoeft te rijden.
Na een goede nachtrust in een van onze vier-sterren kamers geniet u van ons goed verzorgde ontbijtbuffet. Informeer naar de beschikbaarheid en actuele tarieven via 030 – 692 75 43.

Annulering
Het kan voorkomen dat door externe factoren (ziekte, weeralarm e.d.) een voorstelling wordt geannuleerd of verplaatst.
Als uw emailadres(sen) en/of mobiele telefoonnummer(s) bij ons bekend zijn kunnen wij u direct op de hoogte stellen. Bij annulering van de voorstelling worden de toegangsprijzen vergoed. Kijk ook voor de zekerheid op de dag van de voorstelling op onze website.

Na de voorstelling
Kom naar ons theatercafé en ontmoet uw medebezoekers, en als het even kan, de artiesten zelf. Veelal komen ze daar even langs voor een drankje. En voor een welgemeend compliment staan ze altijd open.

LEUK VOOR UZELF, MAAR OOK LEUK OM CADEAU TE GEVEN!

Figi Avondje Theater
Gaat u naar een voorstelling in Theater Figi? Maak de avond compleet met een welkomstcocktail, een driegangen diner in het Figi restaurant, twee glazen wijn en een drankje in de pauze van de voorstelling. € 40,50* per persoon (exclusief kaart voorstelling en ook te reserveren bij een abonnement).

Figi Theaterdiner
U combineert een theatervoorstelling of concert met een tweegangendiner in het Figi restaurant inclusief twee glazen wijn. € 30,50* per persoon (exclusief kaart voorstelling en ook te reserveren bij een abonnement).

Avondje Figi
Een Avondje Figi is een zeer gewild Figi-product: een gezellig diner in het Figi restaurant en naar de film! Inclusief een welkomstdrankje, tweegangen diner, twee glazen wijn, film naar keuze, pauzedrankje, naborrel met bittergarnituur.
€ 47,50* per persoon.

Avondje Film
Een gezellig Avondje Film in Figi bestaat uit: een pauzedrankje (koffie/ thee/fris), een filmvoorstelling naar keuze en een drankje na afloop in ons theatercafé.
€ 14,00* per persoon.

Figi Filmdiner
Samen aangenaam uit eten in het Figi restaurant en naar de bioscoop inclusief een welkomstcocktail, hoofdgerecht met glas wijn en filmvoorstelling naar keuze.
€ 32,00* per persoon.

* Bovenstaande culinaire arrangementen kunt u reserveren via 030 – 692 75 00, internet, bestelformulier en zijn ook als fraaie cadeaubon verkrijgbaar. Na bestelperiode zijn prijswijzigingen voorbehouden.

ALGEMEEN

Kinderen
Wanneer u met kinderen Theater Figi bezoekt, kunt u – zolang de voorraad strekt – kosteloos gebruik maken van zitplaatsverhogers.

Minder validen
Figi is rolstoelvriendelijk, maar in de zalen is er voor rolstoelgebruikers beperkt ruimte beschikbaar. Indien u hiervan gebruik wilt maken, wilt u dit dan bij uw bestelling kenbaar maken. Als de plaatsen al verkocht zijn, ontvangt u bericht.

Geluid
Dankzij de op maat gesneden geluidsarchitectuur van Bose, is in de Hendrik Marsmanzaal perfect geluid op iedere zitplaats mogelijk. Zowel bij spraak als muziek. Het al of niet gebruik en bediening van dit geluidssysteem wordt bepaald door het gezelschap.

Slechthorenden, slechtzienden of rolstoelgebruikers
De Hendrik Marsmanzaal is voorzien van een infraroodsysteem voor slechthorenden (geen ringleiding). Geef voorafgaand aan de voorstelling aan als u hiervan gebruik wilt maken. Voor zover beschikbaar is dat gratis. Niet alle gezelschappen gebruiken dit en het werkt alleen van rij 1 t/m 11 en op het balkon.

Hulphonden zijn toegestaan in ons theater en zo nodig begeleiden wij de slechtzienden persoonlijk naar hun plaatsen toe.

Er zijn een beperkt aantal rolstoelplaatsen in het theater beschikbaar.