ALGEMENE INFORMATIE

Theater Figi

Beste prijsgarantie
Geen boekingskosten
ALGEMENE INFORMATIE THEATER 2018-02-16T13:50:23+00:00

TICKETVERKOOP

Abonnementhouders hebben een streepje voor

Abonnementhouders hebben een streepje voor. Op vrijdag 19 mei 2017 start de abonnementenverkoop voor Figi theatervoorstellingen en
Filmhuis Figi films. Het doel van de abonnementenverkoop, is onze trouwe bezoekers de eerste keus in zowel voorstellingen als zitplaatsen geven. Hiermee bent u zeker van de beste en meest voordelige plaatsen. Stel uw eigen abonnement samen van tenminste vier voorstellingen uit het aanbod van:
• Theater Figi
• Stichting Slotconcerten (Slot Zeist)
• Organisatie Oude Muziek
(de Kerk van de Evangelische Broedergemeente)
• Filmhuis Figi

Daarnaast kunt u ook series Boek & Film, Kunst in Beeld en Figi Theatercolleges kopen. Hoe bestelt u een abonnement? Dat kan online via de website of
via het bestelformulier:

Hoe bestelt u een abonnement?
• Bestellen via onze website is de snelste, gemakkelijkste en goedkoopste manier om informatie te vinden en tickets te kopen. Bovendien kiest u zelf uw plaatsen in de zalen. U ontvangt na betaling uw toegangsbewijs per e-mail. Het online bestellen van uw abonnement via figi.nl/theater is gratis; u betaalt geen administratie- en verzendkosten.
• Via het bestelformulier kunt u ook uw abonnement bestellen. Wanneer u een abonnement bestelt via het bestelformulier brengen wij € 7 administratie- en verzendkosten in rekening.
Via het bestelformulier bestelde (abonnement) tickets dienen door middel van een automatische incasso betaald te worden. De afschrijving zal begin juni 2017 plaatsvinden. Per formulier bestelde en betaalde abonnementen worden na betaling per post toegezonden.

Wilt u graag naast uw vrienden of familie zitten, boek dan in één keer via internet of stuur de bestelformulieren (de plaatsen worden dan op basis van beschikbaarheid toegewezen) in één envelop naar het Theaterbureau. Controleer uw tickets goed op eventuele onjuistheden of wijzigingen.

PODIUM Cadeaukaart
U kunt nu ook online met de PODIUM Cadeaukaart betalen. U kunt dit aangeven bij de optie betaalwijze tijdens het bestellen van uw tickets. Het is niet mogelijk om online met de Theater & Concertbon te betalen. Wel kunt u uw Theater & Concertbonnen aan de kassa verzilveren op vertoon van uw digitale toegangsbewijs. Indien u via het bestelformulier theatertickets reserveert kunt u ook betalen met theaterbonnen en de PODIUM Cadeaukaart. Wij vragen u de
theaterbon(nen) of PODIUM Cadeaukaart aan het bestelformulier te bevestigen en mee te sturen (op eigen risico). Op het bestelformulier dient u onderaan het bedrag in te vullen dat verrekend mag worden met uw theaterbon(en) of PODIUM Cadeaukaart.

Losse ticketverkoop
Op vrijdag 2 juni 2017 start de losse ticket verkoop. Bestel uw tickets online op figi.nl/theater. U betaalt direct online en ontvangt uw e-ticket per
mail. Per online transactie betaalt u geen administratiekosten. Bij het telefonisch reserveren van tickets of aan de kassa brengen wij € 2,50 per
ticket servicekosten in rekening. Wilt u tickets per post thuis ontvangen, dan brengen wij € 4,50 servicekosten in rekening.

Tickets kopen via internet
Met ons ticketsysteem is het niet alleen snel en makkelijk om tickets te bestellen, maar ook voordelig! U betaalt direct online en ontvangt uw e-ticket per mail.

Openingstijden theaterkassa
Dagelijks van 09.30 tot 22.00 uur (hotelreceptie Figi).
Voor specifieke vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het theaterbureau via theaterbureau@figi.nl of via 030 – 69 27 470.

Tickets niet retour
Tickets worden niet ingeruild en evenmin vindt restitutie van de toegangsprijs plaats. Zorg zelf voor vervanging indien u niet naar een voorstelling kunt gaan waarvoor u al tickets heeft. Uitzonderingen worden eventueel gemaakt bij uitverkochte voorstellingen.

Wachtlijst Figi
Wanneer een voorstelling is uitverkocht kunt u bij het boeken via de website op een wachtlijst worden geplaatst. Zodra er tickets beschikbaar komen worden de
wachtenden eenmaal gebeld; dan geldt dezelfde dag afrekenen.

Groepen
Voor bijzondere groepsreserveringen (vanaf 10 personen) kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via theaterbureau@figi.nl

Weet waar je koopt
Koop nooit tickets bij niet-erkende verkooppunten. U betaalt altijd te hoge prijzen, ontvangt vaak geen tickets, en u krijgt geen geld terug bij een voorstelling die om welke reden dan ook afgelast is. Koop uw tickets daarom alleen bij Figi zelf.

Kortingen
• 65 plussers – genieten van extra voordeel bij Figi! Want bij Figi krijgt u € 2 korting op de normale ticketprijs.
• Met een CJP-pas krijg je € 2 korting per theatervoorstelling, tenzij anders vermeld. Neem je CJP-pas mee naar het theater, er kan naar gevraagd worden.
• Kinderen: zie de informatie bij de betreffende jeugd- en familievoorstellingen.
• Minder zicht korting: wanneer een voorstelling is uitverkocht, verkopen wij pas de achterste rij. U ontvangt dan 20% minder zicht korting.

Last minute studenten deal
Figi geeft studenten de mogelijkheid om voor maar € 15 van voorstellingen te genieten. Voor niet-uitverkochte voorstellingen kunnen studenten vanaf 13:00 uur op de dag van de voorstelling tickets online kopen met de volgende kortingscode: student1718. Deze korting is alleen geldig als er een bewijs van inschrijving kan worden getoond bij binnenkomst. Neem je collegekaart of studentenpas dus mee! Deze kaart / pas is alleen geldig als er duidelijke en geldige data op vermeld staan.

Groepsarrangementen Hotel Theater Figi
Figi is de ideale locatie voor een compleet avondje uit en ook voor groepsevenementen op maat. Bijvoorbeeld verjaardags-, personeels-, vrijgezellen- en huwelijksfeesten, jubilea, recepties, filmpremières, vergaderingen, congressen, productpresentaties en andere evenementen. Wij denken graag met u mee over
de invulling van arrangementen op maat. Vraag ons naar de vele mogelijkheden. Telefoonnummer: 030 – 69 27 550, of mail naar events@figi.nl.

DE DAG VAN DE VOORSTELLING

Aanvangstijden
De aanvangstijd staat op uw ticket, figi.nl en op de websites van de verschillende locaties. De aanvangstijden zijn niet voor alle voorstellingen gelijk. Het is voor de andere bezoekers en de artiesten erg prettig als u tijdig op uw plaats zit. Bezoekers die op het geplande aanvangsmoment niet op hun plaats zitten hebben dan geen recht meer op die specifieke zitplaats. Na aanvang van de voorstelling wordt er niemand meer toegelaten en moeten de laatkomers tot de pauze wachten
om de zaal in te kunnen. Als er geen pauze is zal doorgaans geen toegang meer worden verleend. Kom dus op tijd!

Bereikbaarheid
Openbaar Vervoer
Figi is per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Bij het NS-station ‘Driebergen-Zeist’ (op ca. 3 kilometer van Figi) staan zowel taxi’s, als bussen die bij Figi stoppen. Ook rijden vanaf Utrecht CS bussen rechtstreeks naar Figi. Meer informatie: 9292.nl

Volg de Parkeerroute
Vanaf de invalswegen van Zeist verwijzen zowel blauwe Parkeerroute borden als crèmekleurige bestemmingsborden naar Figi.

Parkeren
Wanneer u uw tickets koopt via het bestelformulier van Figi of via figi.nl heeft u ook de mogelijkheid om een uitrijticket te kopen, om na de voorstelling rijen bij de parkeerautomaat te voorkomen. Bij de garderobe of het bioscoopbuffet kunt u voor aanvang van de voorstelling of in de pauze voor € 4,50 een uitrijticket kopen. U kunt de parkeergarage ook in- en uitrijden met uw VISA of Mastercard.

Geldigheid toegangsbewijs
Veel tickets worden elektronisch aangemaakt en kunnen gemakkelijk gekopieerd worden. Het is de verantwoordelijkheid van de koper om te voorkomen dat dit toegangsbewijs door derden gebruikt kan worden. Er kan eventueel om legitimatie gevraagd worden. Er kan maar één persoon per zitplaats worden toegelaten.

Compleet avondje uit
Maak de avond compleet en kom gezellig voor de film- of theatervoorstelling een hapje eten in ons restaurant. We hebben naast de à la carte kaart een theatermenu, en als u er tijdig bent, dan zorgen wij dat u op tijd in de zaal aanwezig bent.

Portemonneeloze pauze – Pauzedrankje inclusief
Bij de meeste voorstellingen in de Hendrik Marsmanzaal van Figi kunt u in de pauze genieten van een lekker drankje zonder dat u lang in de rij hoeft te staan. U herkent deze voorstellingen aan het icoontje van een wijnglas. Een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe zijn dan inbegrepen in de ticketprijs. En als er
geen pauze is serveren we uw drankje en hapje na afloop van de voorstelling.

DE DAG VAN DE VOORSTELLING

Kom naar ons Grand Café en ontmoet uw medebezoekers en, als het even kan, de artiesten zelf. Veelal komen ze daar even langs voor een drankje. En voor een welgemeend compliment staan ze altijd open.

Hotel Figi
Blijf na de voorstelling gezellig overnachten in ons sfeervolle hotel. Na de voorstelling kunt u uitgebreid napraten onder het genot van een drankje in ons gezellige Grand Café, waarna u niet meer naar huis hoeft te rijden. Na een goede nachtrust in een van onze viersterren kamers geniet u van ons goed verzorgde ontbijtbuffet. Voor meer informatie en het boeken van een hotelkamer kijk op figi.nl/hotel.

Annulering
Het kan voorkomen dat door externe factoren (ziekte, weeralarm e.d.) een voorstelling wordt geannuleerd of verplaatst. Als uw emailadres(sen) en/of mobiele telefoonnummer(s) bij ons bekend zijn, kunnen wij u direct op de hoogte stellen. U kunt dit opgeven wanneer u online tickets bestelt of op het bestelformulier van
abonnementen. Bij annulering van de voorstelling worden de toegangsprijzen vergoed. Kijk ook voor de zekerheid op de dag van de voorstelling op onze website.

LEUK VOOR UZELF, MAAR OOK LEUK OM CADEAU TE GEVEN!

Figi Filmdiner
Een Figi Filmdiner is een zeer gewild Figi-product: een gezellig diner in het Figi restaurant en naar de  film! Inclusief een heerlijk hoofdgerecht, twee drankjes en film naar keuze. € 33,50* per persoon (exclusief eventuele 3D toeslag van € 2,50).

Figi Theaterdiner – tweegangen
U combineert een theatervoorstelling of concert met een tweegangendiner in het Figi restaurant inclusief twee drankjes naar keuze. € 30,50* per persoon (exclusief ticket voorstelling en ook te kopen bij een abonnement).

Figi Theaterdiner – driegangen
U combineert een theatervoorstelling of concert met een driegangendiner in het Figi restaurant inclusief twee drankjes naar keuze. € 39,50* per persoon (exclusief ticket voorstelling en ook te kopen bij een abonnement).

* Een Figi Filmdiner of Theaterdiner kunt u met uw tickets online mee bestellen, telefonisch via 030 – 69 27 500 en via het bestelformulier. Na bestelperiode zijn prijswijzigingen voorbehouden. Tip: ook leuk om cadeau te geven via de Figi Giftcard of cadeauvouchers!

Figi Giftcard
Geef een Figi Gift Card cadeau! Al vanaf € 5 verkrijgbaar bij onze hotelreceptie en bioscoopkassa en te gebruiken overal in Figi: bioscoop, theater, terras, Grand Café en hotel! Laat uw Gift Card na gebruik weer opwaarderen of lever hem in voor hergebruik bij de hotelreceptie. Ook leuk en handig voor u als ouder om mee te geven aan uw kinderen als zij alleen naar de bioscoop gaan, voor een kaartje, limonade en popcorn. Uw kinderen hoeven dan niet met
losgeld of pinpas op stap.

Ook leuk en handig voor u als ouder om mee te geven aan uw kinderen als zij alleen naar de bioscoop gaan, voor een kaartje, limonade en popcorn. Uw kinderen hoeven dan niet met losgeld of pinpas op stap.

SPECIALE VOORZIENINGEN

Minder validen
Figi is rolstoelvriendelijk, maar in de zalen is er voor rolstoelgebruikers beperkt ruimte beschikbaar. Indien u hiervan gebruik wilt maken, wilt u dit dan bij uw bestelling op het bestelformulier kenbaar maken. Wanneer u online een abonnement of losse tickets bestelt kunt u een mail sturen naar tickets@figi.nl. Als de
plaatsen al verkocht zijn, ontvangt u bericht.

Slechthorenden, slechtzienden of rolstoelgebruikers
De Hendrik Marsmanzaal is deels voorzien van een infraroodsysteem voor slechthorenden (geen ringleiding). Niet alle spelers gebruiken dit en het werkt alleen van rij 1 t/m 11 en op het balkon. Geef voorafgaand aan de voorstelling aan als u hiervan gebruik wilt maken. Voor zover beschikbaar is dat gratis. Dankzij de op maat gesneden geluidsarchitectuur van Bose, is in de Hendrik Marsmanzaal perfect geluid op iedere zitplaats. Zowel bij spraak als muziek. Het al of niet gebruik en bediening van het geluidssysteem van Bose wordt bepaald door het gezelschap.

Hulphonden zijn toegestaan in ons theater en zo nodig begeleiden wij de slechtzienden persoonlijk naar hun plaatsen toe.

Er zijn een beperkt aantal rolstoelplaatsen in het theater beschikbaar, vraag naar de mogelijkheden.

ALGEMEEN

Kinderen
Wanneer u met kinderen Theater Figi bezoekt, kunt u – zolang de voorraad strekt – kosteloos gebruik maken van zitplaatsverhogers.

VSCD
Figi is lid van de VSCD (de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies). We werken voor theatervoorstellingen volgens het reglement van die vereniging en met de door haar opgestelde bezoekersvoorwaarden.

NVBF
Figi is lid van de NVBF (Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters). We werken voor filmvoorstellingen volgens het reglement van die vereniging en met de door haar opgestelde huisregels. U kunt die van onze site downloaden. Meer informatie: kijk op denvbf.nl

FAP
Figi faciliteert in opdracht van de gemeente Zeist voorstellingen van lokale culturele organisaties. Dit wordt gecoördineerd door de FAP (Federatie van Amateur Podiumverenigingen Zeist). Kijk op fap-zeist.nl voor meer informatie.

Beeld- en geluidsopnamen
Het is, tenzij anders aangegeven, niet toegestaan om tijdens de voorstellingen opnamen te maken.

Wijzigingen voorbehouden
Alle gegevens over voorstellingen en arrangementen zijn met de grootste zorg  samengesteld. Alle informatie in deze brochure is  onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen. Bijvoorbeeld door ziekte, technische problemen of om artistieke redenen kan een voorstelling
uitvallen of verplaatst worden. Bij uitvallen van een voorstelling wordt de toegangsprijs gerestitueerd. Aan de inhoud van deze brochure en van betrokken websites kunnen geen rechten worden ontleend.