HOTEL 2017-04-25T17:12:03+00:00

Hotel Theater Figi Zeist – Utrecht

Hotel Theater Figi in hartje Zeist is een bijzondere 4-sterrenhotel met 97 hotelkamers en suites waarin een theater, bioscoop, theatercafé, restaurant , congrescentrum, schouwburg en espressobar is gevestigd. Dit alles vanuit een rijke geschiedenis van dienstverlening waarin het familiebedrijf van de familie Ruijs veel kennis en ervaring van gastvrijheid en van de markt heeft opgedaan en deze graag aan u overbrengt. Hotel Theater Figi is al ruim 150 jaar een begrip in gastvrijheid.

Bekijk de verschillende hotelkamers en boek gemakkelijk via deze knop.

Hotelkamers in Figi

foto bed, stoel en bureau
hotelkamer figi
hotelbed triple room

Familiebedrijf Ruijs

Wie Figi zegt, zegt Ruijs. De familie, groot van omvang, klein van stuk, hoort bij het meubilair van Zeist. En dat is al zo sinds 1917 toen de familie de goed renderende patisserie van bakker George Figi overnam. Die Figi – wiens oorspronkelijke naam tot zijn verdriet ook nog wel eens verbasterd werd tot vijgie, waarna de y werd ingewisseld voor een i – had de voorziende geest een lunchroom te openen tegenover het toen nieuwe stadhuis. Later werd er van alles aan geplakt, van hotel-restaurant tot concertzaal annex bioscoop. De Ierse president Valera logeerde er, Fie Carelsen en andere groten van het Nederlandse toneel traden op in de zaal, en de gehele omtrek kwam op Gejaagd door de Wind af.

Hotel in de Ravage Stijl

tn_Hotel Theater Figi Logo en beeldmerken2 (4)De Parijs-Nederlandse modeontwerpers Ravage  ontwierpen in 1995 de kenmerkende ravage stijl van Figi. Ravage is de samenvoeging van de namen van Clemens Rameckers en Arnold van der Geuns – Zij werden geacht de Utrechtse Heuvelrug (een van hen is zelfs afkomstig uit Bilthoven) te kennen en ontwierpen de typische Figi signature waarin het regionale karakter van Hotel Figi naar voren komt.

‘De invloed van Ravage openbaart zich in de decoraties: zwart-witte guirlandes slingeren zich als een sieraad onder het plafond, door de badkamers in het hotel, op de tegels in de toiletten en op de menukaarten.

Telkens wijzigt het beeld: het restaurant wordt gesymboliseerd in een vallend eikeblad, het hotel door een liggende lelie en de bioscoop door een opengewerkte bloemknop. Zowel de natuur van de Utrechtse Heuvelrug als het patroon uit de glas-in-lood-ramen uit het oude hotel stonden model voor het Figi-beeldmerk.

Duurzaam Figi 

green_key(1)Hotel Theater Figi werkt vanuit een duurzame gedachte. Wij schenken al meer dan tien jaar ecologische fairtrade koffie en thee en wij zijn met onze MSC-certificering koploper.

Deze wereldwijde Marine Stewardship Council garandeert dat de vis op onze duurzame viskaart afkomstig is uit goed beheerde visstanden. Het idee is ontstaan naar aanleiding van onze samenwerking met het ook in Zeist gevestigde Wereld Natuur Fonds.

Ook is Figi & Slot Zeist trotse bezitter van de gouden Green Key. Dit internationale keurmerk laat zien dat wij serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu in ons bedrijf en de natuur in onze omgeving.

booking cijfer 8,2