Jan Beuving

Jan Beuving

“In de light verse-traditie van Drs. P en Kees Torn.” (NRC Handelsblad ****)

Jan Beuving maakt dit najaar een ererondje langs de theaters met zijn bejubelde cabaretprogramma ‘Raaklijn’. Terecht, want de Volkskrant, NRC Handelsblad en Theaterkrant gaven hem samen twaalf sterren. Beuving is een bètaman in de alfajungle van het theater. Met Tom Dicke aan de vleugel neemt de wiskundige en (mede)winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 voor het beste kleinkunstlied u mee in zijn wonderlijke logica. Met taal waar niemand op rekent en berekeningen waar niemand naar taalt. “Beuving excelleert in lichte liedjes en taalspelletjes. (…) Hij staat fier in de light verse-traditie van Drs. P en Kees Torn, maar op één punt steekt hij zelfs boven zijn voorgangers uit. Hij zingt beter.” (NRC Handelsblad ****)


tekst en zang: Jan Beuving | piano: Tom Dicke

NRC Handelsblad ****:
“Jan Beuving excelleert in lichte liedjes en taalspelletjes. (…) Hij staat fier in de light verse-traditie van Drs. P en Kees Torn, maar op één punt steekt hij zelfs boven zijn voorgangers uit. Hij zingt beter.”
 
de Volkskrant ****:
“In het Nederlandse taalgebied heeft Beuving raakvlakken met Drs. P en Kees Torn. (…) Buitengewoon geestig. (…) Een flitsend avondje Beuving is traditioneel én verfrissend.”
 
Theaterkrant ****:
“Beuving maakt intelligent en toegankelijk cabaret. (…) Een zeer frisse en originele cabaretier.”
 
Trouw ***:
“Zijn zinnen lopen als een trein, zijn woordgebruik is enorm divers, zijn rijmwoorden fenomenaal en hij tovert fraaie werelden.”
 

Genre: Cabaret en Kleinkunst

Prijs: € 16,00

vr 01 december 2017 om 20:15 uur

Tickets kopen