De Vader

De Vader

Hans Croiset en Johanna ter Steege in internationaal bejubelde theaterhit
In het pijnlijk-geestige ‘De Vader’ zien we de verwarring van iemand met alzheimer. Langzaam maar zeker glijdt André weg in een mistige wolk, waarin de wereld die hij eens zo goed kende zich van hem vervreemdt. Herinneringen vergaan, vertrouwde gezichten vervagen. Krampachtig probeert hij grip te houden op zijn leven, dat stukje bij beetje uiteenvalt zonder dat hij begrijpt waarom. Zijn ziekte, onrust en paniek raken ook zijn omgeving. Dochter Anne probeert haar vader bij te staan, maar hoe help je iemand die steeds verder wegraakt? Het zorgt voor herkenbare situaties die schuren, maar ook komisch kunnen zijn. Het internationaal bejubelde ‘Le Père’ werd geschreven door de Franse auteur Florian Zeller en bekroond met de prestigieuze Franse theaterprijs Molière.


Volkskrant ****
“Anderhalf uur lang geklúísterd aan geweldige Croiset”
Lees meer >
“Croiset is geweldig als mopperkont, de charmeur, de geestige, scherpzinnige, de verwarde, verdrietige, de alzheimerpatiënt.”

Scenes ****
“Monumentale rol van Hans Croiset in De Vader”
Lees meer >

Parool ****:
“Kwetsbaar, ontwapenend, grof, ontgoocheld; Hans Croiset (81) levert een tour de force met zijn intense rol als dementerende vader. In deze tragikomische voorstelling worden het verdriet en de verwarring van dementie op een bijzondere wijze invoelbaar gemaakt.”
“Fenomenale vertolking van Hans Croiset”


Script: Florian Zeller.
Vertaling: Jolijn Tevel.
Regie: Gijs de Lange.
Spel: Hans Croiset, Johanna ter Steege en Rian Gerritsen.

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.

Genre: Toneel

Prijs: € 31,50

za 28 januari 2017 om 20:15 uur

Tickets kopen