Wereldtrends in één avond

Wereldtrends in één avond

Laat u meenemen op een wandeling langs de grote ontwikkelingen die momenteel het wel en wee van onze planeet bepalen.
Intrigerende kwesties zullen de revue passeren. Zo is het de eerste keer in 5000 jaar dat de hele wereld moet samenwerken om de planeet op orde te krijgen. Tegelijk wordt de wereld autoritairder en het extremistisch geweld steeds bedreigender.
Maar gelukkig dienen zich ook positieve ontwikkelingen aan. De extreme armoede neemt af en de middenklasse groeit wereldwijd. Ook neemt het groene denken toe, met nieuwe technologische oplossingen voor ecologische problemen.
Genoeg stof voor een fascinerende avond over de turbulente fase waarin de wereld zich momenteel bevindt. Scheer in vogelvlucht over de kwesties die nu spelen en ontdek uw eigen plaats en rol in een wereld die inmiddels alleen nog op planetair niveau kan worden begrepen.
www.evertjanouweneel.nl

DE WERELD IN ZES AVONDEN
In zes avondseminars legt cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel de wereld voor u uit. Wat dragen wij aan wereldgeschiedenis met ons mee? Hoe heeft 5000 jaar spiritualiteit ons gevormd? Hoe bepaalde ons denken de wereld en de wereld ons denken? En wat zijn de grote wereldtrends van dit moment?
Evert Jan Ouweneel heeft jarenlange ervaring in het beschrijven van grote maatschappelijke ontwikkelingen. Als cultuurfilosoof gaat zijn interesse met name uit naar de ‘logica’ achter gebeurtenissen en naar de grote verbanden die maken dat u door de bomen het bos weer ziet.

Laat u in vijf avonden bijpraten over heden, verleden en toekomst van onze wereld:
• De Wereldgeschiedenis in één avond - 2 november 2016 & 7 juni 2017
• Wereldreligies in één avond - 14 december 2016
• Werelddenken in één avond - 8 februari 2017
• Wereldmachten in één avond - 15 maart 2017
• China in één avond - 19 april 217
• Wereldtrends in één avond - 17 mei 2017
Losse kaarten: €29,50
Serie-abonnement: €140,-
 

Genre: Seminar

Prijs: € 29,50

wo 17 mei 2017 om 19:30 uur

Tickets kopen