Erik van Muiswinkel

Erik van Muiswinkel

De olieworstelaar

“Cabaret waar je lang over napraat.” (NRC Handelsblad ****)
In ‘Cojones’ zet hij zich vaak schrap tegen allerlei marchanderende typetjes, maar vooral in het theater staat Erik van Muiswinkel zijn mannetje. Daar speelde hij in het verleden partijen tegen erkende tegenstanders uit de politiek, het BN’er-schap of de koopvaardij – met ‘Schettino’ won hij de Poelifinario 2014. In ‘De Olieworstelaar’ echter neemt hij het op tegen de geduchtste van hen allemaal: Erik van Muiswinkel.
In een reeks schermutselingen - over bijvoorbeeld topsport, openbaar sterven, vluchtelingen en Theo van Gogh - laat hij zichzelf in honderd hilarische minuten alle hoeken van de ring zien. In dit grappig, grimmig en uitputtend man-tegen-mangevecht komt Van Muiswinkel zichzelf duizend keer tegen, geeft op, zet door en laat het publiek winnen.

Recensies

NRC Handelsblad ****:
“Sterke verhalen en rake grappen. Van Muiswinkel is een persoonlijkheid die zijn gehoor soepel meeneemt. (…) Cabaret waar je lang over napraat.”
 
Het Parool ****:
“Prachtig van taal, gelardeerd met een exact afgewogen hoeveelheid grappen. Een sterk staaltje zelfreflectie.”
 
De Telegraaf ***:
“Vertellen dat kan deze theaterman pur sang als geen ander. Het publiek hangt aan zijn lippen.”
 
Leidsch Dagblad:
“Erik van Muiswinkel treft doel met zowat ieder woord. Eindelijk weer cabaret dat cabaret mag heten.”

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.

 

Genre: Cabaret en Kleinkunst

Prijs: € 25,00

za 22 april 2017 om 20:15 uur

Tickets kopen