Cabarestafette 2017/2018

Cabarestafette 2017/2018

Nieuwe generatie cabaretiers staat te trappelen om het grote publiek te veroveren

De formule van Cabarestafette is al dertig jaar simpel en doeltreffend: drie aanstormende talenten voor de prijs van één. Een mooie kans om kennis te maken met cabaretiers waarvan de namen je op dit moment waarschijnlijk nog weinig zeggen. Vaak gaat het om winnaars van de verschillende cabaretfestivals, die de kans krijgen om voor een groot publiek te spelen, podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen. Met drie uiteenlopende acts, een virtuoze presentatie en de opwarmende muziek van Pica DJ en Dj Skipper wordt het sowieso een leuke avond.
En let op: de Cabarestafette is geen wedstrijd.

CABARETIERS CABARESTAFETTE BEKEND!

Kirsten van Teijn
Kirsten, groeide op tussen de koeien en schapen in het dorpje Heilloo.
Op 12-jarige leeftijd speelde zij bij het Jeugdtheater Heiloo waarna ze op 18-jarige leeftijd de vooropleiding theater volgde in Utrecht.
In 2013 studeerde Kirsten af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Na de 4-jarige opleiding maakte zij haar afstudeervoorstelling samen met regisseuse Ineke Nijssen (Kommil Foo).
In 2013 is Kirsten winnaar geworden van de jury-, publieks-, en persoonlijkheidsprijs
 op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Eerder dat jaar won ze ook zowel de Jury- en Publieksprijs op het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival.
Lees meer >
Juryrapport van het Leids Cabaret Festival 2013:
"Kirsten is een sensuele dame die haar publiek bij de lurven grijpt, maar ook een Razende Roeland die de meest banale onderwerpen de zaal in slingert zonder echter plat te worden. Dat kan alleen een ware comédienne. Een assertieve idioot die de radeloosheid tot kunst heeft verheven."

Thijs van de Meeberg
Thijs van de Meeberg won in 2015 overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling ‘Vleesgeworden’. Deze voorstellingen ontwikkelde hij aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch waar hij in 2014 is afgestudeerd.
Lees meer >
Juryrapport van het Leids Cabaret Festival 2015:
“Thijs is een rascabaretier die een moraal naar voren weet te brengen zonder moralistisch te worden, in de traditie van de beste cabaretiers.”

Martijn Kardol
Na 18 jaar in zijn geboortedorp Barnevel gewoond te hebben vertrok Martijn naar Londen. Hij werkte daar in een jazzclub en kreeg zijn eerste echte spel en zanglessen.
Vervolgens studeerde hij in 2009 een jaar op de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Na dat jaar verhuisde hij naar Amsterdam waar hij Sociologie en Zweeds ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam.
Ook nam Martijn deel aan de eigen opleiding van BNN, de BNN University. Hij mocht bij BNN blijven werken als producer van verschillende radioprogramma’s.
Martijn won in 2015 alle prijzen op het Groninger Studenten Cabaret Festival. In 2016 won hij ook nog eens alle prijzen op het Leids Cabaret Festival.
Lees meer >
Juryrapport van het Leids Cabaret Festival 2016:
"Martijn is als geen ander in staat met hele kleine gebaren of enkele woorden de zaal aan het lachen te krijgen. Dat is een bijzonder talent, en het levert een prachtige combinatie van rust en hilariteit op."


NOTA BENE
Cabaretiers die ooit deelnamen aan de Cabarestafette: Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Lenette van Dongen, Jeroen van Merwijk, Sanne Wallis de Vries, Sara Kroos, Jochem Myjer, Paulien Cornelisse, Wim Helsen, Tim Fransen en vele anderen.

Portemonneeloze pauze
Bij deze voorstelling en prijs zit een pauzedrankje, hapje en bewaakte garderobe inbegrepen. Als er geen pauze is ontvangt u na de voorstelling een drankje en hapje.

Genre: Cabaret en Kleinkunst

Prijs: € 21,00

wo 25 oktober 2017 om 20:15 uur

Tickets kopen