Dox & Maas - Theater en Dans

Dox & Maas - Theater en Dans

LAST MINUTE STUDENTENDEAL 100% SELFMADE!
Vanavond voor € 10 euro naar 100% Selfmade? Dat kan! Boek nu je tickets met € 5 korting en gebruik de volgende kortingscode: student1718.
Deze korting is alleen geldig als er een bewijs van inschrijving kan worden getoond bij binnenkomst. Neem je collegekaart of studentenpas dus mee!
********************************************************************************************************************************************************************

Stoere gasten over hun nietsontziende liefde voor dans


DOX en Maas theater en dans maakten in 2015 een succesvolle tournee met ‘100% Selfmade’. Acht jonge mannen, verliefd op dansen en allemaal eigenwijze laatbloeiers, jagen hun droom na: een leven als danskunstenaar. De ambities zijn hoog, maar lukt het ze ook? Met spectaculaire trucs, strakke groepsformaties, veel verschillende dansstijlen en een vette laag humor troeven ze elkaar af. En komt het inzicht dat ook twijfelen een bron van inspiratie kan zijn. “Het doen alsof ze honderd procent selfmade en onervaren in de theaterwereld zijn (…) werkt droogkomisch, maar vooral ontwapenend. Die lui zijn goed en volgen hun passie.” (de Volkskrant ****)

WORKSHOP NA DE VOORSTELLING OP HET TONEEL!
Wil je na de voorstelling meteen zelf dansmoves leren van de dansers? Dat kan! Doe mee aan de workshop direct na de voorstelling op het podium. Van 21:30-22:30 uur krijg je een introductie over het ontstaan van breakdance en leer je eigen moves en een choreografie. We eindigen in een grote dance battle. De workshops worden zoveel mogelijk door de dansers zelf gegeven (in 2015 was dat een groot succes).
Tickets workshop € 9 p.p.,
boek snel je ticket voor de workshop (alleen i.c.m. voorstelling) VOL=VOL! >

concept en regie: Arthur Rosenfeld | choreografie: Arthur Rosenfeld i.s.m. Erik Bos, Niels van der Steen en de dansers | dans: Dane Badal, Erik Bos, Thomas Bos, Liam McCall, Deion Holwijn, Rein Luuring, Aviwe November, Cris van Tol. e.a. | decor: Ascon de Nijs | kostuums: Nicky Nina de Jong | lichtontwerp: Paul van Laak | visuals: Thomas Bos


7 Days ***** over ‘100% Selfmade’ in 2015:
“Vette moves, dik licht. Wat een power. (…) Puur, energiek, ontzettend grappig en 100% van nu.”
 
Theaterkrant **** over ‘100% Selfmade’ in 2015:
“Op deze voorstelling zit humor-garantie.”

DOX / Maas theater en dans
100% Selfmade is een coproductie van DOX en Maas theater en dans. DOX is hét Utrechtse huis voor talentontwikkeling en maakt producties met en voor jongeren. Maas theater en dans uit Rotterdam maakt voorstellingen voor families, jongeren en jong volwassenen.
DOX en Maas werken samen met de jonge urban dansmakers Erik en Thomas Bos. Deze broers hebben met 155 een formatie creatieve duizendpoten bij elkaar gebracht door hun passie voor dans, theater en muziek. Het duo is geselecteerd voor de regeling Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten en won eerder al samen de DOX Talentprijs 2013 en met 155 de André Gingras Award.

Arthur Rosenfeld
Rosenfeld is 30 jaar actief als choreograaf in Nederland. Van 2013 tot 2017 maakte hij deel uit van het artistieke team van Maas theater en dans en was coördinator van de dans.

Met zijn eigenzinnige Rotterdamse gezelschap Meek (1986-1993) werd hij een bekend gezicht binnen het Nederlandse dansveld. Later, als artistiek leider van het eveneens in Rotterdam gevestigde gezelschap Meekers (1993-2013), zorgde hij voor een grote doorbraak met het danstheater voor alle leeftijden. Zijn voorstellingen zijn gelaagd, poëtisch en humoristisch. Arthur danste vele jaren in het ensemble van Pina Bausch, met uitstappen naar andere gezelschappen, waaronder aan het begin van zijn carrière een jaar bij het Scapino Ballet. Zijn voorstelling Kop eraf kreeg de Puckprijs van een kinderjury in 1996. In 1998 ontving hij de VSCD Choreografieprijs en in 2006 kreeg hij van het Dansersfonds de Prijs van Verdienste.

Bij Maas theater en dans maakte Rosenfeld Wild Thing, Foutje, 100% Selfmade en EXIT pursued by a bear. Met laatstgenoemde voorstelling nam hij in 2016 afscheid van Maas theater en dans. Arthur Rosenfeld zal vanaf 2017 als freelancer in een internationaal verband werk blijven maken.
 

Genre: Dans en Beweging

Prijs: € 15,00

vr 03 november 2017 om 20:15 uur

Tickets kopen