Expositie Hans van der Vloed

Hans van der Vloed is kunstschilder met passie

Van 11 maart t/m 22 april exposeert Hans van der Vloed een aantal van zijn schilderijen in het Atrium van Hotel Restaurant Figi in Zeist.
Hans werd in 1952 in Rotterdam geboren. Vanaf zijn middelbare schooltijd is hij werkzaam geweest in de houtbranche en in 2012 nam hij afscheid van zijn eigen bedrijf om zich verder toe te leggen op het beoefenen van de schilderkunst. Van jongs af aan was hij al een gepassioneerd tekenaar en schilder en als autodidact heeft hij zich naast zijn drukke baan regelmatig bekwaamd in het schilderen. Hij volgt lessen bij Karin Boers, docent aan het Wijks Atelier en daarnaast wordt hij gecoacht door
de bekende Zeister kunstschilder Jan Pieter Foppen.

Hans schildert graag in de natuur. Veel inspiratie vindt hij in de bosrijke omgeving van Zeist en het rivierlandschap van Rijn en Lek. Daarnaast schildert hij jaarlijks op geliefde locaties op het Franse platteland. Hij verblijft ook regelmatig aan de Zeeuwse kust, waar hij uiteraard wordt geïnspireerd door zee, strand en duinen maar bovenal door het prachtige spel van wind, golven, helmgras en zonlicht. Aan zijn stijl van schilderen zie je dat hij bewonderaar is van de Franse impressionisten.

Hans is al jaren lid van een kunstschilderscollectief, waarmee hij regelmatig deelneemt aan exposities, al of niet in combinatie met andere kunstschilders. Veel van zijn werk heeft inmiddels een bestemming gevonden.

“Ik hoop dat mijn schilderijen u even stil laten staan bij het vele moois dat in de natuur te zien is.”

Namens Hans van der Vloed en team Figi nodigen we iedereen uit om een kijkje te komen nemen.

2017-03-17T09:50:30+00:00