Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Figi vertoont op woensdag 20 september om 20:15 uur in samenwerking met GroenLinks Zeist de veelbesproken film over de politieke campagne van lijsttrekker Jesse Klaver.
Aansluitend organiseert GroenLinks Zeist een Politiek Café in Figi waar ruimte is tot debat.

De documentaire Jesse laat fractievoorzitter Jesse Klaver zien middenin de spannende verkiezingsstrijd van GroenLinks. In nog niet eerder vertoonde beelden zien we van dichtbij hoe Jesse met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert. Filmmaker en lid van het campagneteam Boink besluit een documentaire te maken over Jesse en de campagne, en laat de camera een jaar lang achter de schermen doordraaien. BNNVARA wilde de film na veel ophef uiteindelijk niet uitzenden  In de documentaire gaat Klaver voor politieke winst en wordt geconfronteerd met persoonlijk verlies. Gefilmd van binnenuit.

Ophef
De maker van de film, Joey Boink, was tijdens de opnames van het materiaal in dienst van het campagneteam van hoofdpersoon Klaver – betaald door GroenLinks. Daarover ontstond zoveel (politieke) tumult dat omroep BNNVARA besloot om de geplande uitzending te schrappen. Dat zou normaliter betekenen dat de film nooit meer te zien zou zijn (contractueel vastgelegd). Producent Doxy kocht, na veel onderhandelen, de rechten terug om de film in de Nederlandse theaters te kunnen vertonen.
Theater Figi vindt het belangrijk om films te vertonen die ertoe doen, films die je raken.
Regie: Joey Boink Duur: 52 min Land: NL

Programma
Inloop vanaf 20:00 uur
Film start om 20:15 uur
Politiek Café start om 21:10 uur

 

Tickets kopen