Beste prijsgarantie
Geen boekingskosten
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Book theater tickets en bioscoop tickets online bij Hotel Theater Figi in Zeist Utrecht

Wieteke van Dort treedt op als verteller op 28 april 2017 op in Theater Figi in Zeist, Utrecht met de voorstelling Een Javaanse L’Histoire du soldat.

Stravinsky schreef L’histoire du soldat tijdens de crisisjaren na de Eerste  Wereldoorlog voor een groep armlastige kunstenaars en musici die zonder werk  zaten. De reizende voorstelling over een soldaat die zijn ziel (zijn viool) aan de  duivel verkoopt had een politiek thema: geld corrumpeert!

Actrice Wieteke van Dort werd ondermeer bekend van de Nederlands-Indische personage Tante Lien in De Late Late Lien Show en is bij uitstek de vertelster van dit Javaanse verhaal.

Gerard Mosterd regisseert een Indonesische versie van Stravinsky’s  L’Histoire du soldat. Wieteke van Dort neemt de rol van de verteller op zich.  Het verhaal komt ook tot levendankzij een de groep Javaanse dansers die behoren tot de wereldtop.

Muziek: Igor Stravinsky
Tekst: Goenawan Mohamad (Naar Ferdinand Ramuz)
Regie/Choreografie: Gerard Mosterd
Ensemble: New European Ensemble
Verteller: Wieteke van Dort
Dans: Siko Setyanto, Rury Avianti en Hendro Yulyanto

De voorstelling kost € 29.00 pp maar voor € 47.00 boekt u een heerlijk arrangement inclusief een Indonesische schotel met Babi Ketjap

Babi Ketjap is een gerecht uit de Indonesische keuken, dat in de basis bestaat uit varkensvlees met een lekkere zoete sojasaus. Het Indonesische stoofpotje heeft een zoete smaak en is licht pittig. Wij serveren dit met een telor eitje (pittig eitje), kokos rijst, sambal boontjes en atjar.