Beste prijsgarantie
Geen boekingskosten
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Meesterverteller brengt historisch getint, documentaire-achtig kleinkunstprogramma
Met zijn eerste twee solo’s schreef Diederik van Vleuten theatergeschiedenis, door een nieuwe theatervorm te scheppen. Nederlands enige echte stand-up historyteller probeert in zijn derde programma antwoord te krijgen op de vraag waarom zijn vader, in plaats van hem in te wijden in de wereld van seks, drank, voetbal en geld, zijn zoon liever redevoeringen van Winston Churchill leerde. En waarom hij meer dan vijftig jaar na het overlijden van Churchill nog zo vaak aan de legendarische leider denkt. De zoektocht brengt Van Vleuten op een vermakelijke, confronterende en ontroerende manier terug naar de geestgronden van zijn kleurrijke familie en het landgoed van de oude Winston zelf. ‘Mijn nachten met Churchill’ bevat opnieuw een schat aan verhalen, een smaakvol decor en stemmige muziek.

Regie: Berend Boudewijn.

Recensies

NRC Handelsblad ***** over ‘Daar Werd Wat Groots Verricht’:
“Een solodebuut dat informeert als een documentaire, amuseert als cabaret op topniveau en indruk maakt als theater dat zich niet in één genre laat onderbrengen.”

de Volkskrant **** over ‘Daar Werd Wat Groots Verricht’:
“Van Vleuten is deze avond zowel een bevlogen geschiedenisleraar, een trotse bewaker van het familie-erfgoed als een kritische cabaretier en dat is een spannende combinatie.”

Trouw **** over ‘Buiten Schot’:
“Van Vleuten paart het natuurlijk overwicht van een geschiedenisleraar aan de flair van de cabaretier en theatermaker. (…) Een krachtige en succesvolle combinatie.”
Genre: Cabaret en Kleinkunst

Prijs: € 25,00

zo 26 maart 2017 om 20:15 uur