Beste prijsgarantie
Geen boekingskosten
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Book theater tickets en bioscoop tickets online bij Hotel Theater Figi in Zeist Utrecht

Genoeg redenen om een hele avond aan China te wijden.

Sinds mensenheugenis maakt dit land indruk. Na een dip van 200 jaar, waarin China te laat industrialiseerde en te maken kreeg met bloedige burgeroorlogen en rampzalig wanbeleid, is het land terug van weggeweest.

Waarom weten Chinezen al zo lang hun stempel te drukken op de wereldgeschiedenis? Wat kenmerkt dit land op cultureel, economisch en politiek terrein? Wat is hun kracht, wat hun zwakte? En wat hebben Confucius, Marx en Mao momenteel nog in te brengen?

Belangrijke vragen voor wie zakelijk of privé steeds meer te maken krijgt met deze grootmacht. In één avond wordt u bijgepraat.

In zes avondseminars legt cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel de wereld voor u uit. Wat dragen wij aan wereldgeschiedenis met ons mee? Hoe heeft 5000 jaar spiritualiteit ons gevormd? Hoe bepaalde ons denken de wereld en de wereld ons denken? En wat zijn de grote wereldtrends van dit moment?

Evert Jan Ouweneel heeft jarenlange ervaring in het beschrijven van grote maatschappelijke ontwikkelingen. Als cultuurfilosoof gaat zijn interesse met name uit naar de ‘logica’ achter gebeurtenissen en naar de grote verbanden die maken dat u door de bomen het bos weer ziet.