Bedrijfsbezoek K!X Works aan FIGI Zeist

K!X Works bezocht Figi onder het motto ‘bekend maakt bemind’

Op dinsdag 28 maart 2017 bezochten de K!X Works- deelnemers Hotel Theater FIGI te Zeist. Voor veel deelnemers was het een spannende dag, namelijk voor het eerst een bezoek brengen aan een bedrijf in hun gemeente. De deelnemers hadden zich goed voorbereid op dit bezoek. De deelnemers hebben sinds december allerlei trainingen gevolgd  Ze hebben allerlei trainingen gehad om te leren communiceren en presenteren, de werking van de arbeidsmarkt en

De directeur van FIGI, mw. Victoria Ruijs was direct enthousiast om FIGI als bedrijf open te stellen voor statushouders. Met twee medewerkers van FIGI, Diederik Ruijs (Facility Coördinator) en Nadia Veldhuiizen (medewerkster HR en Personal Assistant van de directie ) werd dit bezoek gestart. Allereerst werden de deelnemers ontvangen in de bioscoopzaal op de 3de verdieping. Daar werd hen een stukje geschiedenis van de oprichting van FIGI verteld en dat dit bedrijf al sinds 1902 de naam FIGI draagt, naar de oprichter George Figi. Toen was het een banketbakkerij. De familie Ruijs, de huidige eigenaren, hebben dit bedrijf in 1917 overgenomen. Uitleg werd er gegeven over de verschillende werkzaamheden binnen FIGI van de schoonmaak, facilitair, receptie, kok tot manager en directeur. FIGI heeft een theater en bioscoop, hotel, restaurants en talrijke vergader- en congreszalen,

Hierna hebben vier K!X Works deelnemers zich gepresenteerd, wat ze hebben geleerd in de K!X-trainingen. De medewerkers van FIGI waren onder de indruk van het taalniveau van de statushouders en hun presentatietalent.

Hierna mochten de deelnemers een kijkje nemen achter de schermen. In een vooraf uitgezette route gingen zij langs alle afdelingen van dit enorme hotel en theater: van de fitnessruimte naar magazijn, het theater, de artiestenkamer, de bioscoop, het restaurant, de keuken, de (financiële) administratie, het café. De deelnemers waren onder de indruk.

K!X Works- vrijwilliger Najib Zahri, vertaalde waar nodig de moeilijke woorden in het Arabisch. Als de deelnemers er bij een bepaalde vraag er niet uitkwamen dan sprong Najib op en zorgde hij voor een goede vertaling.

De deelnemers hebben veel geleerd van dit bezoek en een groot aantal wilde aan het eind van dit bezoek wel een baan als kok of vrijwilligerswerk doen als gastheer/vrouw bij FIGI. Op basis van dit bezoek heeft FIGI Movisie gevraagd alle deelnemers in de maand april vrijwilligerswerk te laten komen doen voor een groot event Ashtonia in Slot Zeist. Op basis van deze inzet bekijkt FIGI wie van de deelnemers voor een stage, een (bij)baan of vrijwilligerswerk in aanmerking kan komen.

Elkaar ontmoeten en uitwisselen zorgt voor meer begrip en neemt vooroordelen weg bij de werkgever. Ons motto is dan ook “Bekend maakt Bemind”.

Jamal Chrifi
Projectleider Onderwijs & Arbeidsmarkt/K!X Works

2017-04-12T13:42:58+00:00